Fiumicino-tól Rómába

Fiumicino Airport Rome

A Leonardo da Vinci-Flumicino Olaszország legnagyobb repülőtere, évi 35 millió utassal. A reptér körülbelül 35 kilóméterre helyezkedik el Róma központjától. A reptérre érkezvén könnyen be lehet jutni Róma városába, és mi azon vagyunk, hogy a lehető legjobban leírjuk Önnek, melyek a legjobb és legkönnyebb módok az utazásra. Ha nem biztos benne, hogy a gép a Fiumicino-ra vagy a Ciampio repülőtérre érkezik, jó ha tudja, a WizzAir és a RyanAir járatain kívül minden gép a Fiumicino-ra érkezik.

Milyen módon juthatunk el a Fiumicino-tól Rómába?

1) Vonattal

A TrenItalia társaság Leonardo Express vonata óránként kétszer indul a repülőtérről a Termini állomásra, Rómába. A vonat csak a végállomáson áll meg. A Terminitől már könnyen eljut Rómába metróval, vagy Olaszországban bárhova vonattal. Természetesen más menetrendszerinti vonatok is indulnak a Fiumicino repülőtérről, de ezekre érdemes több időt és hosszabb várakozást számolni.

2) Busszal

Ha vonat helyett inkább más járművel szeretne utazni, és eközben gyönyörködne az elsuhanó tájban, akkor Ön számára a megoldást a busszal való utazás jelenti. A Terravision sűrűn járó buszokat biztosít utasainak a Fiumicino repülőtérről a Termini metróállomásra. Ha további információkra van szüksége a jegyárakat és a foglalást illetően, látogassa meg a FiumicinoTerravision.

3) Taxi

Azok akiknek kevesebb idejük van és hatékonyságra törekednek, a legjobb és legkönnyebb megoldás a taxival való utazás. Rengeteg taxi várja utasait a Fiumicino repülőtér előtt, de ha privát transzfert szeretne foglalni, használjon a foglalási lehetöséget a szöveg alatt.