Colosseum

Colosseum Róma éjjel

A Szent Péter-bazilikával együtt a Colosseum Róma leghíresebb látványossága. Ez a képeslapokon, weboldalakon és római pólókon szereplő tipikus épület, amelyet évente milliók látogatnak meg. A Colosseum a legnagyobb amfiteátrum, amelyet valaha építettek a Római Birodalomban, és több mint 50 000 néző befogadására volt helye. Az aréna építése Vespasianus császár uralkodása alatt kezdődött, és 80-ban fejeződött be. Az arénát rendszeresen használták gladiátorharcokra.

Maga a Colosseum 188 méter hosszú, 156 méter széles és közel 50 méter magas. Korábban csak a nézők számára kialakított területet lehetett látogatni, de 2010 óta a Colosseum földszintje alatt is sétálhatnak a látogatók. Ez egy kötelező látnivaló Rómában!

Még ha nem is voltál Rómában, biztosan láttad a Colosseumot képekben és filmekben. Nagyon normális, hogy a Colosseum a háttérben szerepel a Rómában rögzített filmekben, de vannak olyan filmek is, amelyekben a Colosseum létfontosságú szerepet játszik, mint például a Ben Hur (1959), a Gladiátor (2000), a Római vakáció (1953), A Római Birodalom bukása (1964), a Jumper (2008) és a Spectre (2015).

Szeretné meglátogatni a Colosseumot egy szervezett túrán?

Powered by GetYourGuide

Colosseum információk

Metró: Colosseo (B vonal)
Belépődíj: kb. 25 euró
Nyitva tartás: 9.00-16.30 (nyáron néha hosszabb, télen rövidebb)

Képek a Colosseumból