Szent Péter-bazilika

Szent Péter-bazilika Rómában

Mindenkinek, aki Rómába jön, meg kell látogatnia a Szent Péter-bazilikát. 1990-ig a világ legnagyobb temploma volt, de azóta már nem a világ legnagyobb temploma. De annak ellenére, hogy nem a legnagyobb, még mindig a világ legfontosabb egyháza. Négy főbazilikával rendelkezik, és bár a lateráni bazilika a pápa székhelye, a Szent Péter-bazilika az, amelyet a Vatikán közvetítései és a fontos katolikus események mutatnak be.

A Szent Péter-bazilika belsejében több mint 60 000 ember fér el. Belül több mint 200 méter hosszú és 130 méter magas. A fő kupola mellett nyolc másik is található, és az egész bazilika a 16. században épült.

A Szent Péter-bazilikát ugyanazon a helyen emelték, ahol a korábbi Caligula és Nero cirkusz található. És pontosan ez az a pont, ahol Péter állítólag elvesztette az életét, mint krisztusi vértanú. A 3. században emlékművet építettek, és a kripta egyes részei állítólag a Szent Péter-bazilika alatt találhatók.

Powered by GetYourGuide

Azok számára, akik meg akarják látogatni a kupolát, megtehetik a templom belsejében lévő lifttel, vagy több mint 500 lépés megtételével. Ha először látogatja meg a templomot, ne hagyja ki Michelangelo gyönyörű Pietáját, amely szinte azonnal jobbra jön a templomba való belépés után.

Fontos tudni, hogy a templomba való belépéshez nadrágra és normál pólóra van szükség (nincs szingli, mini szoknya, rövidnadrág). Ha ilyen ruhákkal érkezik, akkor mindent kívülről kell élveznie.

Képek a Szent Péter-bazilikából