Spanyol lépcső

1717-ben épült az összesen 138 lépcsőfokból álló lépcső, mely Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője! A rómaiak egyik kedvenc találkozóhelye, illetve természetesen a turisták is szívesen üldögélnek itt és pihenik ki a városnézés fáradalmait! A lényeg, hogy itt mindig sokan vannak!

Nevét, a ma is itt található Spanyol Nagykövetségről kapta. Építését egy francia diplomatának, Étienne Gueffier-nek köszönheti, aki jelentős összeget adományozott azért, hogy ez alépcső megépüljön. Ha megmásszuk mind a 138 lépcsőfokot, akkor a Trinitá dei Monti nevű templomhoz jutunk fel, amit 1585-ben szenteltek fel. A lépcső alján a Piazza di Spagna nevű hangulatos tér van, ahol még egy a XVII. században épített barokk szökőkút is van.

Eljutás: Piazza de Spagna a pontos cím. A Trevi-kúthoz gyalog is közel van. Metró: A-vonal: Spagna megálló. Busz: Terminitől: 175, 492 a Via del Tritone megállóig. A Vatikántól: 62-es busz a Via del Tritone megállóig. A Trasteverétől: 8-as villamossal a Largo Argentina megállóig, majd 62-es busszal a Via del Tritone megállóig.

Spanyol lépcső képek

 

Spanish steps in Rome

Spanish steps in Rome
Spanish steps