Pompeii kirándulás

79-ben egy hatalmas földrengés, majd a Vezúv óriási kitörése teljesen leégette és elsöpörte a föld színéről Pompeii és Herculaneum városát. Pompeii szerencsésnek nevezhető, hiszen nem pusztította el teljesen a láva, de a várost hat méter magasan beborította a hamu. Ennek köszönhetően nem pusztították le a harcok és az idő vasfoga, így amikor 1784-ben rátaláltak, egy teljesen ép antik római városra bukkantak. Ez a Pompeii élmény betekintést enged minden látogatónak egy tipikus római élet mindennapjaiba – kétezer évvel ezelőtt.

Manapság Pompeii, Herculaneum és Torre Annunziata az UNESCO Világörökség listájának része, ezért nem véletlenül ajánljuk teljes szívvel ezt a kirándulást Pompeii városába.

Mivel Pompeii elég messze van Rómától, ezért érdemes előre megtervezni az egész napos kirándulást. A város igen közel helyezkedik el Nápolyhoz, ezért ha mégis marad idő a Világörökség után, semmi nem tartja vissza az érdeklődőket egy nápolyi kiruccanástól, ahol a városi múzeumban számos tárgy megtekinthető, melyeket Pompeii feltárásakor találtak a régészek.

Kirándulási lehetőségek Pompeii-be, Vezúv és még több lehetőség:
Pompeii Day-trip from Rome
Naples and Pompeii Day Trip from Rome

 

Pompeii excursion from Rome