Forum Romanum

A Forum Romanum, vagy ahogy a rómaiak nevezték, Forum Magna, az ókori Róma fő köztere volt. Viszonylag kis területe (hossza 220 méter, szélessége 35-50 méter) ellenére, rengeteg épületet, templomot, diadalívet építettek ide. Elhelyezkedését nézve a Capitolium és a Palatinus dombok között van, ma mivel az ásatások sikeresek voltak, több rom is előkerült a föld alól, így nappal de akár éjjel, a hold fényében is körbejárhatjuk a hajdani Róma legfontosabb területét.

Két nagyobb részre lehet osztani a Forum Romanumot, a keleti részre, ahol hajdanán a plebejusok tartózkodtak és a nyugati részre ahol pedig a patriciusok. A Forum területén több istennek is volt temploma, például Saturnus, Janus, Concorida temploma, volt ezen kívül kivégzőhely, szószék és börtön is illetve palotákat is építettek ide. Ma mindezeknek az épületeknek a romjai láthatók itt.

Eljutás: B metróvonal: a Circo Massimo megállónál kell leszállni.

Belépőjegy (2012): Létezik egy kombinált jegy, ami belépésre jogosít a Colosseumba, Forumra, és a Palatinus múzeumba: felnőtteknek: 13,50 Euró. 18-24 éveseknek: 9 Euró. 18 év alatt, és 65 év felett 1,50 Euró.

Nyitva tartás: mindennap: 09:00-18:00 (nyáron 19:00-ig)

Forum Romanum képek

 

Forum Romanum in Rome
Forum Romanum

Forum Romanum in Rome

Forum Romanum in Rome
Forum Romanum ,