Strandok

Ha úgy találja, hogy túl meleg az idő ahhoz, hogy egy körsétával felfedezze Róma gyönyörű látnivalóit, de mégsem érez késztetést arra, hogy belecsobbanjon a hűs habokba, az Ön számára a tökéletes helyszín egy csodás tengerpart. De vajon hol lehet ilyet találni Rómában? Róma központjában nehezen akadhatna az ember hullámmosta homokos strandra, de ha egy kissé eltávolodunk a várostól, máris számtalan lehetőség hullik az ölünkbe.

Rómában a leggyakrabban látogatott tengerpartok között van az Ostia Lido, az Anzio és a Nettuno. Az első lehetőséget, az Ostia Lido-t legkönnyebben metróval lehet megközelíteni, nevezetesen a B jelzetűvel a Piramide-ig. Itt kell átszállni a Ferrovia Roma-Ostia Lido vonalra és a végállomásig meg sem állni. A strandon kívül még található itt egy hatalmas, romokkal teli terület, az Ostia Antica. Tökéletes hely mindazoknak, akiket magával ragad a történelem és az elmúlt idők épületei.

Ha pedig az Anzio-ra vagy a Nettuno-ra szeretne inkább utazni, akkor egyszerűen csak üljön fel Rómában a célállomásra tartó vonatra. További információk az olasz vonatközlekedésről a Vonat menüpont alatt található.

Élvezze az úszkálást és a pihenést mielőtt visszatérne Rómába, ahol még több szórakozás, program és látnivaló várja Önt!

 

Ostia Lido beach outside Rome