Vásárlás

Hol és mit vásárolj Rómában?

Rómában rengeteg látnivaló vár mindenkit az év minden szakaszában. A városban rengeteg történelmi épület és számtalan változatos múzeum található. Ezeken kivül még rengeteg más érdekességet is rejt a város. Róma Európa egyik legnépszerűbb városa és évről évre több tizezer ember érkezik a városba egy hosszabb vagy rövidebb időre. Róma Olaszország fővárosa. A városban rengeteg igazi tradicionális olasz étterem, bár, pub és különböző boltok találhatóak. Ebben a cikkben Róma legjobb boltjait fogjuk jobban bemutatni.

Castroni (Via Cola di Rienzo, 196)

Castroni egy aranyos kis szaküzlet Róma szivében. A Castroni egy kis édesség bolt a belvárosban csak pár percnyi sétára a város látványosságaitól. A boltban igazi olasz csokikat, cukorkákat és különféle tradicionális olasz édességeket vásárolhatsz. A Castroniban az édességeken túl kávékat, alkoholos italokat és egyéb ajándekokat is árulnak. A boltban ezen kivül helyben készitett friss olasz szendvicseket is árulnak. A Castroni nem a legolcsóbb árkategória, de termékeik és áruik minősége kiváló.

Castroni Rome
Castroni Rome

Franchi (Via Cola di Rienzo, 200/204)

Franchi egy ínyenc élelmiszer bolt Róma belvárosában. A Franchi csak pár méterre fekszik a Castroni bolttól. A Franchiban rengeteg féle száritott gomba, pramigiano sajt és más ínyencségek közül tudsz válogatni. A Franchiban ebédelni is lehet. A helyen nincsenek székek, igy csak állva az asztaloknál lehet enni. Az ebédet lehet elvitelre is kérni. A kiszolgálás a Franchiban nagyon kedves és segitőkész.

Franchi
Franchi

Coin (P.le Appio, 7)

Coin Róma egyik áruháza. A városban nem csak ez az egy Coin található, de messze ez a legjobb az összes közül Rómában. Coin a Piazzale Appion helyezkedik el közel a város fő látványosságaihoz. A boltban számos női és férfi ruhabolt, parfüm, kozmetikai eszközők és cipők vannak és az alagsorban egy szupermarket is található. A Coinban a legismertebb világmárkák is fellelhetőek, mint a Guess vagy a Desigual. A Coin egy remek állomás a nyaralás során a városnézése közben.

Coin Roma
Coin Roma

Via del Corso

A Via del Corso Róma szívében helyezkedik el. A Via del Corso egy hosszú egyenes út , ami a Pizza Veneziát köti össze a Piazza del Popoloval. Ez Róma fő és legdivatosabb vásárló utcája, ahol megszámlálhatatlanul sok luxus ruha bolt található. Az utcában a legnagyobb luxus világmárkák is fellelhetőek, mint az Armani, Versace, Dolce stb. A Via del Corso a turisták egyik legkedveltebb utcája, ami a Trevi kúttól mindössze pár perc sétányira van. A város ezen részén rengeteg tradicionális olasz étterem és bár is található.

Ha még többet megszeretnél tudni Rómáról, a szállásokról, éttermekről, és programokról a városban, kattints a következő linkre és tudj meg még többet Rómáról.

Leave a Reply