Opera

A Teatro dell’Opera di Roma egy operaház Rómában, Olaszországban. Az operaház eredetileg 1880 novemberében nyílt meg. Először Constanzi Színháznak hívták, és 2212 férőhellyel rendelkezett.

Opera Róma

Az évek során többször átnevezték. A Teatro dell’Opera di Roma befogadóképessége manapság 1600 fő körül van. A római operaház korábban Constanzi Színház néven volt ismert, nevét Domenico Constanziról kapta, aki építette és finanszírozta. Az operaház 18 hónapig, 1880-ig épült. Figyelmet fordítottak az épület akusztikájára. Az épület patkó alakú, kapacitása körülbelül 2212 ülőhely volt. A házban amfiteátrum és két külön galéria található. Néhány év múlva az operaházat eladták a római városi tanácsnak, és 1926 novemberében átnevezték Teatro dell’Opera di Roma-ra.

Az operaház néhány változtatása és felújítása után 1928-ban Arrigo Boito Nerone című operájával nyitotta meg újra kapuit. A római operaház akusztikája még mindig az egyik legjobb az egész világon. Manapság a Teatro dell’Opera di Rome-t évente több ezer ember látogatja meg, és a legjobb helyszíneknek ad otthont. Rengeteg opera és balett van egész évben.

Program a Római Operában

Nem találtunk eseményt!

Hogyan utazhatok a római operába?

A római operába tömegközlekedéssel könnyű utazni, mivel a Teatro dell’Opera di Roma Róma központjában található. Így juthat el oda:

 1. Metró: Az operaház könnyen megközelíthető a metrón keresztül. A Teatro dell’Opera di Roma legközelebbi metróállomása a Repubblica – Teatro dell’Opera állomás, amelyet a római metró A vonala (narancssárga vonal) szolgál ki. Innen már csak egy rövid sétára van az operaház.
 2. Autóbusz: Számos buszjárat is megáll az operaház közelében, köztük a 64-es, 70-es, 71-es, 117-es és 170-es buszjáratok. Ellenőrizze az ATAC webhelyét, vagy használjon térképalkalmazást, hogy megtalálja a legjobb buszútvonalat az Ön tartózkodási helyéről az operaházba.
 3. Villamos: A 3-as villamos is megáll az operaház közelében az argentin megállónál. Innen egy rövid sétára van a Teatro dell’Opera di Roma.

Most már tudja, hogyan kell utazni a római Operaházba. De van-e más dolog, amit érdemes megnézni és meglátogatni, amikor a területre utazik?

Néhány látnivaló Rómában, amelyek közel vannak az operához.

Itt van néhány látnivaló és hely, amelyet érdemes megnézni, amikor meglátogatja a római operát.

 1. Piazza della Repubblica: Ez a nyüzsgő tér mindössze egy rövid sétára található az operaháztól, és központjában található a lenyűgöző Naiad-kút. Ez egy remek hely egy sétára, és szívja magába a légkört az opera előtt vagy után.
 2. Santa Maria degli Angeli e dei Martiri bazilika: Az ókori Diocletianus fürdőjének romjai között található ez a csodálatos bazilika kötelező látogatás a történelem és az építészet szerelmeseinek. A Repubblica metróállomás közelében található, így könnyű megálló (7 perc séta) az operaház előadása előtt vagy után.
 3. Quirinal palota: Az Olasz Köztársaság elnökének hivatalos rezidenciája, a Quirinal-palota a világ egyik legnagyobb palotája. Míg a belső túrák előzetes foglalást igényelnek, még mindig megcsodálhatja a nagyszerű külsőt, és felfedezheti a közeli kerteket. Az Operaház és a palota 15 perces sétával elérhető.
 4. Trevi-kút: Egy rövid sétára (20 perc) az operaháztól eljuthat az ikonikus Trevi-kúthoz, Róma egyik leghíresebb látnivalójához. Ne felejtsen el dobni egy érmét a szökőkútba, hogy biztosítsa visszatérését az örök városba!
 5. Santa Mario Maggiore-bazilika: A Santa Maria Maggiore-bazilika, más néven a Szent Mária Nagy-bazilika, az egyik legrégebbi templom Rómában, Olaszországban, és jelentős jelentőséggel bír Mária-szentélyként. Belső tere bonyolult mozaikokkal, díszes kápolnákkal és híres művészek által tervezett lenyűgöző mennyezettel büszkélkedhet, így kötelező látnivaló az Örök Várost felfedező látogatók számára. A bazilika öt perces sétára található az operától.
 6. Termini pályaudvar: A Termini vasútállomás Róma fő közlekedési csomópontjaként szolgál, összeköti a város különböző részeit, és átjáróként szolgál az Olaszország és Európa különböző régióiból érkező utazók számára. Stratégiai elhelyezkedése a városközpont közelében kényelmessé teszi a látogatók számára, hogy hozzáférjenek a híres látnivalókhoz, köztük az operaházhoz, a Teatro dell’Opera di Roma-hoz, amely csak egy rövid távolságra található, és a kulturális és gyakorlati jelentőség zökkenőmentes keverékét kínálja a turisták és a helyiek számára egyaránt.
 7. Nemzeti Római Múzeum – Palazzo Massimo: A Nemzeti Római Múzeum – Palazzo Massimo alle Terme egy rangos múzeum Rómában, Olaszországban, amely híres az ókori római művészet és műtárgyak kiterjedt gyűjteményéről. A látogatók gyönyörű szobrokat, bonyolult mozaikokat és jól megőrzött freskókat fedezhetnek fel, amelyek lenyűgöző betekintést nyújtanak az ókori Róma gazdag történelmébe és kultúrájába.
 8. Colosseum: Azt hiszem, néhányan távolinak tartják, de ez a népszerű római nevezetesség körülbelül 25 perc távolságra van a római Operaháztól.

Kényelmes elhelyezkedésének és más látnivalók közelségének köszönhetően a római opera előadásán való részvétel nemcsak kulturális élmény, hanem lehetőség a város gazdag történelmének és élénk légkörének felfedezésére is.

Leave a Reply