Katakombák

Eredetileg a katakombák a kora keresztények temetkezési és istentiszeteleteinek helyszínei voltak, a keresztény üldözések idején. Ezekben az időkben a keresztények a föld alá kényszerültek, kénytelenek voltak a föld alatt élni. Róma környékén összesen 54 darab katakombát tártak fel, amiben több mint 7 millió sírt találtak. Az üldözések Néró idején kezdődtek, a keresztényeket elfogták, kínozták és megölték.

A katakombák falait képek, freskók díszitik, melyeken a keresztények által használt szimbólumokat láthatjuk, például: galamb, alfa és omega, jó pásztor, vasmacska, főnixmadár.

Rómában több katakomba is megtekinthető, ezek közül az egyik a Saint Callixtus katakombák, melyek a Via Appica Anticánál találhatóak meg.

Eljutás: A Stazione Termini állomástól: 714-es busszal a St. John Lateran Square megállóig innen tovább kell menni a 218-as busszal a Fosse Ardeatine megállóig.

Nyitva tartás: 09:00-12:00, és 14:00-17:00. Szerdánként illetve január 26.-február 22. között, december 25.-én és húsvét vasárnap zárva tart.

Belépőjegy (2012): felnőtteknek:8 Euró. 15 éven aluliaknak: 5 Euró. És 6 éven aluliaknak ingyenes.