Aida: Opera

Aida Roma OperaAz Aida Giuseppe Verdi négy felvonásos operája. Az olasz librettot Antonio Ghislanzoni irta. Az Aida opera Egyiptomban, Memfiszben és környékén játszódik.

Nehéz megmondani, hogy a történet mikor játszódik, mivel az operában nem említenek konkrét dátumokat. Az Aida opera először 1871. december 24-én lett bemutatva Kairóban, Egyiptomban a kairói operaházban. Az Aida operából meg musicel is készült, melynek zenéjét Elton John szerezte és szövegét Tim Rice írta. A musicelt 2000. és 2004. között a Broadwayen is számtalanszor játszották. Verdi operája az egyik legnépszerűbb operák egyike a világon. Giuseppe Verdi egy olasz operaszerző volt, aki 1813-ban született és 1901-ben halt meg. Verdi az egyik legkiemelkedőbb 19. századi olasz zeneszerző volt, aki az opera műfajának az egyik legmeghatározóbb alakja volt. Legismertebb operái a Rigoletto és az Aida, de számos más operát is írt élete során.

Az opera Aida a Teatro Costanziban vagy más néven a Teatro dell’Opera di Romaban lesz majd látható. A bemutatója az operának csütörtökön 2015. április 23-án lesz este hétórási kezdéssel. Áprilisban és Májusban több előadása is lesz az operának, az utolsó előadás 2015. május 3-án lesz vasárnap délután 4.30-kor.

Aida dátumok Rómában:

Április 3 – Május 3, 2015

Jegyek: WorldTicketShop

Leave a Reply