constantino

Konstantin szobor kolosszusa – kiállítás

Konstantin kolosszusa egy nagy szobor, amelyet 312 körül építettek I. Konstantin császár, a Római Birodalom hatalmas uralkodójának tiszteletére. Körülbelül 13 méter magas volt, és márványból épült. Eredetileg a szobor a Maxentius és Constantinus bazilikában állt, egy nagy épületben, ahol az emberek fontos eseményekre gyűltek össze. Idővel a szobrot Róma különböző helyeire költöztették, és egyes részei elvesztek. Ma már csak töredékei maradtak fenn a Kolosszusnak, de még mindig bepillantást engednek a Római Birodalom hatalmába és fenségébe Konstantin uralkodása alatt.

Most a szobor 13 méter magas rekonstrukciója látható Giardino di Villa Caffarellben, a római Capitolini Múzeum részeként. A szobrot először 2022-ben mutatták be Milánóban, és most itt az ideje, hogy megmutassák Róma népének. A kiállítás február 6-án (2024) nyílt meg, és december 31-ig (2025) lesz a jelenlegi helyen.

Konstantin kolosszusa – kiállítás

  • Időpont: 2024. február 6. – 2025. december 31.
  • Helyszín: Giardino di Villa Caffarell
  • Belépődíj: ingyenes

Milyen a „Konstantin kolosszusa”?

Konstantin kolosszusa Konstantin császárt ábrázolja, aki büszkén áll, emelt fővel. Köntöst visel, és jobb kezét felemeli egy gesztussal, amely a hatalmat és a vezetést szimbolizálja. Lándzsát is tart, megmutatva harcos erejét. Eredetileg a szobor a Maxentius és Constantinus bazilikában állt, egy nagy épületben, ahol az emberek fontos eseményekre gyűltek össze. Idővel a szobrot Róma különböző helyeire költöztették, és egyes részei elvesztek.

További római eseményekről és programokról itt olvashat bővebben.

Dátum

febr 06 2024 - dec 31 2025
Folyamatban...

Idő

Egész nap
Kategória

Leave a Reply