Natale di Roma (Róma születésnapja)

Szeretné megünnepelni Róma születésnapját több tízezer másik emberrel együtt? Minden évben április 21-én nagy ünnepséget tartanak Róma születésnapjáról. Ha a városban tartózkodik, feltétlenül nézze meg.

Mi történik Rómában ezen a különleges napon? Számos program és esemény létezik, de a legfontosabb események a következők.

Natalis di roma

Gladiátorfelvonulás a Circus Maximusban.

Ez mindenképpen a nap egyik fénypontja. Április 21-én a Circus Maximusban általában egész nap tartanak programokat, és néha több napon is vannak események.

Nem mindig könnyű kideríteni, hogy pontosan mi fog történni, amikor április 21-én, ezért a legjobb megoldás valószínűleg az, ha április 21-én elsétál a Circus Maximus mellett, hogy megnézze, mi történik, és / vagy kérjen részletesebb információkat a római szállodától vagy házigazdától.

Ha még mindig meg kell adnunk néhány információt, a program általában 10.00 óra körül kezdődik egy óriási felvonulással, több mint 1000 emberrel történelmi jelmezekben, akik a Circus Maximustól a Piazza Venezián át a Via dei Fori Imperialiig, a Colosseum körül, majd vissza a Circus Maximusig vonulnak.

Koncertek a Piazza del Campidoglio-n.

Gyakran vannak koncertek és események április 21-én. A Piazza del Campidoglio egy nagyon népszerű tér ezen a napon, így valószínűleg több koncertet is élvezhet, ha ezen a különleges napon a térre megy.

Néha vannak különleges más események is, például amikor Ennio Morricone 21-én fellépett 2022-ben.

Tűzijáték a folyó mentén.

Mi lehetne jobb módja a születésnap megünneplésének, mint a tűzijáték? Általában ezt este rendezik, de ismét nem adnak pontos információkat, és nincs meghatározott idő és hely, ahol tartózkodnia kell, ha ezt élvezni akarja.

Még egyszer jó tanács, hogy beszéljen valakivel a szállodájában az adott nap pontos információiért.


Azt is érdemes tudni, hogy a legtöbb múzeum és park ingyenesen nyitva áll a nagyközönség számára ezen a különleges napon! Annak ellenére, hogy ünnepnap van, minden üzlet, üzlet és étterem nyitva van. Más szóval, ez a nap minden szempontból szórakozásra szolgál Rómában.

Dátum

ápr 21 2025

Idő

Egész nap

Helyszín

Circus Maximus
Circus Maximus
Kategória

Leave a Reply