Kiállitás a barokk korszakról Rómában 2015-ben

A kiállitás ‘Baroque in Rome: The Wonder of the Arts’ (Barokk Rómában: A művészet csodája) 2015. április elejétől egészen 2015. július végéig tekinthető meg Rómában a Fondazione Roma Museoban.

Baroque

A kiálltás ‘The Wonder of Arts’ a barokk korszak és a kor művészetének a fejlődését mutatja be közelebbről a látogatóinak. A barokk korszak körübelül 1600-tól egészen 1750-ig tartott, melyet leginkább a bonyolult minták, gazdag díszítés és monumentalitás jellemez. A tárlaton az érdeklődők megismerhetik a korszak legkiemelkedőbb, legfontosabb és legbefolyásosabb festőit, többek között Guido Renk, Pietro da Cortona, Simon Vouet és Gian Lorenzo Bernini munkáit is egyaránt. A killitáson az ismert képek és alkotások mellett kevésbé vagy teljesen ismeretlen művészek alkotásai is bemutatásra kerülnek majd, így még szélesebb képet adva a kor jellegzetességeiről. A kiálltás a barokk születésétől kezdve mutatja be a korszakot és annak legfontosabb motivumait, eseményeit és szereplőit is.
A kiálltás ‘Baroque in Rome: The Wonder of the Arts’ 2015. július 26-ig tekinthető meg Róma belvárosában a Fondazione Roma Museoban.

Jegyek a kiállitásra már kaphatóak.

Fondazione Roma Museo
Via del Corso, 320, Róma, Olaszország

Ha még többet megszeretnél tudni a kiállitásról és a jegyekről kattonts erre a linkre még több hasznos információért.

Leave a Reply