Angyalvár

Az Angyalvár, Hadriánusz császár mauzóleuma vagyis síremléke Rómában. A Tevere folyó jobb partján áll. 135 és 139 között épült és az épület alapja egy 84 méter élhosszúságú négyszög melynek közepén áll egy hatalmas henger alakú építmény, maga a vár. A nevét a tetején levő angyal szobor után kapta, mely azért került oda, mert 590-ben hatalmas pestis járvány pusztított a városban és I. Gergely pápa könyörgő körmenetet szervezett a város megmentéséért, és a legenda szerint meglátta Szent Mihály arkangyalt a vár tetején állva, amint a büntetés kardját visszahelyezi a helyére, jelezve ezzel, hogy a járványnak vége lesz.

Történelméhez hozzátartozik, hogy majdnem ezer évig erődítmény illetve várként funkcionált, ma pedig múzeum működik benne. Érdekesség még az, hogy egy föld alatti folyosó köti össze a Vatikánnal, így a pápák menedékhelyéül is szolgált. Az Angyalvárhoz vezető híd a Ponte Sant Angelo, az egyik legszebb híd Rómában.

Eljutás: Metró: A vonal: Lepanto állomás. Illetve a 23, 46, 64, 87, 280, 492, 926-es buszjáratokkal is el lehet jutni az Angyalvárhoz.

Belépőjegy (2012): felnőtteknek: 8,50 Euró. 18-25 éveseknek: 6 Euró. 18 éven aluliaknak és 65 év felettieknek ingyenes.

Nyitva tartás: mindennap: 09:00-19:30 (pénztárzárás: 18:30). Az Angyalvár hétfőnként zárva tart.

Angyalvár képek

 

Castle of the Holy Angel
Castle of the Holy Angel

Castle of the Holy Angel