Trastevere

Ha az igazi római hangulatra vágyunk, látogassunk el a Teverén túlra, azaz sétáljunk el a Piazza Veneziától a Garibaldi hídon át és máris elértünk abba a városnegyedbe, ahol a szűk utcácskákon végigsétálva vissza tudunk menni a a múltba! Számos étterem, pub, kávézó is van itt, igazán nyüzsgő városrész ez!

Több híres épület is van ebben a kerületben, az egyik a Santa Maria in Trastevere templom, ami Piazza Santa Maria in Trastevere-n található. Ez egyik legrégibb templomok egyike. A 13. századból származó aranyszínű mozaikok dísztik a szentélyt.

Egy másik híres templom a Santa Cecilia templom, ami egy szigeten, az Isola Tiberina-n, a Tiberis folyó közepén található. A kis szigeten van még egy kórház és egy zsinagóga is.

További látnivalók a kerületben: Ponte Rotto vagyis a törött híd, mely egy régi hídnak a maradványa, Villa Farnesina (Via della Lungara 230), mely egy reneszánsz villa; Botanikus kert (Largo Cristina di Svezia, 24) és a San Francesco a Ripa templom, ahol Bernini egyik mesterművét is megcsodálhatjuk.