La Biblioteca Infinita. I Luoghi del Sapere nel Mondo Antico

„La Biblioteca Infinita. I Luoghi del Sapere nel Mondo Antico” (A határtalan könyvtár, a tudás tárhelye az ókorban ) La Biblioteca

Ez a kiállítás bemutataja a fennmaradt ókori dokumentumokat Rómából. A kiállítás hét részre van osztva, ahol rengeteg festményeket, szobrokat, freskókat és sok írásos emléket lesz lehetőséged közelebbről is szemügyre venni. A tárlat alatt lehetőséged lesz arra, hogy jobban beleláss a görög-római korba és hogy figyelemmel kövesd az olvasás és a könyvek fejlődését az évek és évezredek során a hellenisztikus koron keresztül a késői antikvitás koráig. A kiállítás egy olyan szemszögből mutatja be az ókori műveltséget, ahogyan azt még eddig nem láthattad. A tárlat Rossella Rea és Roberto Meneghini vezetése alatt jött létre. A határtalan könyvtár, a tudás tárhelye az ókorban a világhíres Colosseumnál lesz kiállítva, az ókorra emlékeztető stílusban.

A kiállítás 2014. március 14-től egészen 2014. október 5-ig lesz elérhető a látogatók és érdeklődők számára Olaszország gyönyörű, történelmi városában Rómában a Colosseumnál. A kiállítás nyitvatartási ideje minden nap szeptember 1-től egészen szeptember utolsó napjáig, 30-ig reggel fél 9-től egészen este hatig várja a látogatókat, majd október 1-től egészen október 5-ig, a kiállítás utolsó napjáig reggel fél 9-től egészen este fél hatig lesz majd megtekintehtő a tárlat. A belépő a kiállításra felnőtteknek 12 euró, de vannak kedvezményes jegyek is 7.50 eurótól. A belepő két napra szól, ami magába foglalja az egyszeri belépést a Colosseumba, a Roman Forumba és a Palatine Hill Ensemblebe is egyaránt.

 

Leave a Reply